Grissini - italienska pinnar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Mjölk till pensling

 

 

 

1 sats ger ca 36 st

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grissini - italienska pinnar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 1554

GBR (GI) / port: 119

Recept: 1554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 709 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk till pensling 0%

 

1 sats ger ca 36 st 

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Smula jästen i en bunke.
    Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt)
    Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och ev. örtkrydda. Häll spadet i bunken,
    rör om tills jästen smält.

  2. Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med.
    Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 min.

  3. Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i 36 bitar.
    Rulla ut varje bit till en lång stång.
    Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
    Låt jäsa under duk 20 min. 
    Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Pensla pinnarna med mjölk. Strö ev. över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan.
    Grädda ca 30 min, tills de fått fin färg.
    Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Kockens kommentar

Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och kan kryddas på allehanda sätt. Socker kan uteslutas och torkade örtkryddor t.ex. rosmarin kan blandas i degen. Eller strö krydda, smakfröer, smulad ost e.d. utanpå degen före gräddning.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem