Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 1701

GBR (GI) / port: 136
Recept: 3403 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kummin hel 2.0 tsk 0%
Sirap mörk 2.0 msk 4%
Lantbrödsmjöl (råsikt+vete) 1.5 liter 84%
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (1 tim 40 min )
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och häll över jästen så att den löser sig. Klicka i rumsvarmt matfett i vätskan.
- Tillsätt sirap, salt och kummin. Mät upp mjöl och tillsätt det under omrörning men spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i 30-40 min.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två limpor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör ett fint mönster genom att klippa tre skåror med en sax. Låt jäsa i 30-40 min under bakduk.
- Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 25-30 min på 200 grader. Låt dem svalna på galler under bakduk.