Bondbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Kummin hel

2.0 

tsk

Sirap mörk

2.0 

msk

Lantbrödsmjöl (råsikt+vete)

1.5 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bondbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 1701

GBR (GI) / port: 136

Recept: 3403 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 730 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kummin hel 2.0 tsk 0%

Sirap mörk 2.0 msk 4%

Lantbrödsmjöl (råsikt+vete) 1.5 liter 84%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och häll över jästen så att den löser sig. Klicka i rumsvarmt matfett i vätskan.

  2. Tillsätt sirap, salt och kummin. Mät upp mjöl och tillsätt det under omrörning men spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i 30-40 min.

  3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två limpor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör ett fint mönster genom att klippa tre skåror med en sax. Låt jäsa i 30-40 min under bakduk.

  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 25-30 min på 200 grader. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem