
Ört- och vitlöksbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 2145

GBR (GI) / port: 51
Recept: 2145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 35 min )
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37 grader). Häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt olivolja och salt. - Häll i mjölet och blanda ordentligt tills all vätska har absorberats. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (30 min).
- Finhacka de färska örterna samt vitlöken. Blanda ört- och vitlökshacket med kesella, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i bitar och kavla ut till en 1cm-tjock plattor.
Bred ut ört- och vitlöksblandningen och lägg bröden på en smörad bakplåt.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. - Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Kockens kommentar
1 sats ger 5-10 brödstycken.