Ört- och vitlöksbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

 

Pensling:

 

Ägg

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ört- och vitlöksbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 2145

GBR (GI) / port: 51

Recept: 2145 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 884 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Pensling:

Ägg 1.0 styck 3%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 35 min )

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37 grader). Häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
    Tillsätt olivolja och salt.

  2. Häll i mjölet och blanda ordentligt tills all vätska har absorberats. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (30 min).

  3. Finhacka de färska örterna samt vitlöken. Blanda ört- och vitlökshacket med kesella, salt och peppar.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i bitar och kavla ut till en 1cm-tjock plattor.
    Bred ut ört- och vitlöksblandningen och lägg bröden på en smörad bakplåt.
    Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.

  5. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Kockens kommentar

1 sats ger 5-10 brödstycken.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem