
Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 1401

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 31%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Blåbär färska 3.0 dl 2%
Strösocker 0.5 dl 3%
Konjak/brandy 2.5 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min + 3 tim )
- Mixa kexen i en matberedare tills det blir smulor. Tillsätt smält smör och pressa ut degen i en pajform med en diameter på
20 cm. - Bryt chokladen i mindre bitar och kör dem i matberedaren tills konsistensen påminner om grovmalet kaffe. Blanda ner philadelfia- och mascarponeost i chokladen och rör tills smeten är slät.
- Vispa grädden till ett fast skum och vänd försiktigt ned den i ostsmeten. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylskåpen i minst 3 timmar.
- Blanda blåbär, socker och konjak i en kastrull. Låt blandningen koka på medellåg värme i några minuter. Häll den varma såsen över kakan när den serveras.