Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåbär färska

3.0 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Konjak/brandy

2.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 1401

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 31%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 374 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Blåbär färska 3.0 dl 2%

Strösocker 0.5 dl 3%

Konjak/brandy 2.5 msk 1%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min + 3 tim )

  1. Mixa kexen i en matberedare tills det blir smulor. Tillsätt smält smör och pressa ut degen i en pajform med en diameter på
    20 cm.

  2. Bryt chokladen i mindre bitar och kör dem i matberedaren tills konsistensen påminner om grovmalet kaffe. Blanda ner philadelfia- och mascarponeost i chokladen och rör tills smeten är slät.

  3. Vispa grädden till ett fast skum och vänd försiktigt ned den i ostsmeten. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylskåpen i minst 3 timmar.

  4. Blanda blåbär, socker och konjak i en kastrull. Låt blandningen koka på medellåg värme i några minuter. Häll den varma såsen över kakan när den serveras.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem