
Cogollos - vinägrettsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 0
Recept: 872 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 20%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Skölj salladen och dela den på mitten.
Skala och finhacka rödlöken. - Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken mjuk i ett par minuter.
- Blanda matolja, senap, vinäger och vatten. Vispa tills blandningen blir krämig.
Smaka av med salt och peppar. - Strö löken över salladen.
Häll på vinegretten.
Kockens kommentar
Spanska: cogollo(s) har flera betydelser, dels den inre delen av t.ex. sallad, dels bildligt "det finaste/bästa" av något. Det är vidare namn på en spansk ort, samt namn på en salladssort (hjärtbladssallad).