Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 312

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1250 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min + 10 min )
- Sätt ugnen till 125 - 175 grader.
125 = hela snittytan rosa, låg viktsförlust.
175 = rosa mittparti med brun rand runt.
Kallas för fransk (125) & engelsk (175) rb. - Putsa köttet (ta bort hinnor o.d.)
Krydda ordentligt med salt & peppar.
Klappa in kryddorna i köttet.
Lägg köttet på ungsgaller med plåt under.
(Krydda inte över ungsplåten, skyn blir då för starkt kryddat).
Stick in köttermometer. - Placera i nedre delen av ugnen.
Ös lite vatten över köttet då och då.
55 grader innertemperatur = blodig.
60 grader = röd kärna.
70 grader = lätt rosa, medium rare.
75 grader = välstekt.
Rostbiffen på bild = 60 grader.
Spar skyn till såsen.
Låt köttet vila 10 min (i folie/tidn.papper). - Förbered och laga tillbehör under tiden.
Kall rostbiff skärs i tunna skivor.
Kockens kommentar
Receptet avser färskt eller tinat kött. Om djupfryst kött se Steka fryst kött. Stektider varierar beroende på ungstemperatur och köttets vikt. Stektid/kg kött ca:
125 grader 1-1,5 tim
175 grader 50-60 min