Dansk leverpastej
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 17

Tillbehör:

 

Cornichon konserv

10.0 

styck

Cumberlandsås }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dansk leverpastej

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 278

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4563 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 25%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 97 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Cornichon konserv 10.0 styck 0%

Cumberlandsås } 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 55 min + 8 tim )

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme i några minuter.

  2. Mixa lever, späck och lök i en matberedare tills en jämn smet. Blanda ägg, ansjovis och kryddor till en smet i en bunke. Blanda ner leversmeten i äggsmeten.

  3. Smält smör och vispa ner mjölet, tillsätt grädden och låt koka upp under vispning. Blanda i gräddsåsen i pastejsmeten.
    Rör ihop.

  4. Sätt ugnen på 180 grader.
    Klä en avlång bröd-/pastejform med baconskivor. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 1½ timme. Låt pastejen kallna och ställ den sedan i kylen över natten innan servering.

Kockens kommentar

Receptet ger en tjock skiva per portion.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem