Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 396

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (35 min )
- Smält smöret i en kastrull eller i micron och låt det svalna något. Vispa ihop
övriga ingredienser i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret. - Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smeten och sätt in i ugnen. Grädda kladdkakan på 150 grader mitt i ugnen i ca 25 min. Vispa grädde så länge.
- Tag ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Skär den sedan i tårtbitar och lägg upp på fat. Sikta över florsocker och garnera med färsk frukt och citronmeliss, servera med den vispade grädden till.