Citronpaj med mandelspån
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Mandelspån

 

 

Citronmeliss färsk

 

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

skiva

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronpaj med mandelspån

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2009 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 91 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mandelspån 0%

Citronmeliss färsk %

Citron juice+fruktkött 1.0 skiva 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (50 min )

  1. Gör pajdegen i matberedare.
    Ställ in degen i kylen.

  2. Koka upp mjölk och citronsaft. Och stäng av plattan. Vispa under tiden äggulor och florsocker fluffigt. Rör ner rivet citronskal och häll sedan i äggblandningen i mjölken och låt sjuda på lägsta värme under vispning. Krämen får inte koka, då skär den sig.  Ställ in krämen i kylen för att svalna.

  3. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord till två lika stora runda plattor. Klä en rund pajform med den ena plattan och lägg i citronkrämen. Lägg på den andra plattan och nyp ihop kanterna. Pensla ovanpå med uppvispat ägg. Strö över mandelspån.

  4. Grädda pajen i botten av ugnen på 225 grader i ca 10 min. Flytta sedan upp den till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 min. Täck med folie i slutet av gräddningen så att inte mandelspånen blir brända.

  5. Garnera med en citronskiva och citronmeliss efter gräddning.
    Servera med vaniljsås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem