
Citronpaj med mandelspån
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2009 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Gör pajdegen i matberedare.
Ställ in degen i kylen. - Koka upp mjölk och citronsaft. Och stäng av plattan. Vispa under tiden äggulor och florsocker fluffigt. Rör ner rivet citronskal och häll sedan i äggblandningen i mjölken och låt sjuda på lägsta värme under vispning. Krämen får inte koka, då skär den sig. Ställ in krämen i kylen för att svalna.
- Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord till två lika stora runda plattor. Klä en rund pajform med den ena plattan och lägg i citronkrämen. Lägg på den andra plattan och nyp ihop kanterna. Pensla ovanpå med uppvispat ägg. Strö över mandelspån.
- Grädda pajen i botten av ugnen på 225 grader i ca 10 min. Flytta sedan upp den till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 min. Täck med folie i slutet av gräddningen så att inte mandelspånen blir brända.
- Garnera med en citronskiva och citronmeliss efter gräddning.
Servera med vaniljsås.