Äppelkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Garnityr:

 

Strösocker

0.5 

dl

Kanel

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 460

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 196 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Garnityr:

Strösocker 0.5 dl 5%

Kanel 2.0 tsk 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (50 min )

  1. Skala äpplen och skär dem i klyftor.
    Lägg i vatten så att de inte blir bruna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.
    Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk.
    Tag av kastrullen från plattan.
    Låt svalna något.

  3. Smöra och bröa en (rektangulär) form. Blanda mjöl och bakpulver.
    Rör ner smör och sockret. 
    Rör till sist ner mjölken.
    Häll smeten i formen.
    Tryck ner äppelklyftorna.
    Strö över socker och kanel.

  4. Grädda i 200 grader ca 30 min.
    Skär kakan i rutor direkt i formen.
    Servera kakorna ljumna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem