Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 460

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Skala äpplen och skär dem i klyftor.
Lägg i vatten så att de inte blir bruna. - Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk.
Tag av kastrullen från plattan.
Låt svalna något. - Smöra och bröa en (rektangulär) form. Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner smör och sockret.
Rör till sist ner mjölken.
Häll smeten i formen.
Tryck ner äppelklyftorna.
Strö över socker och kanel. - Grädda i 200 grader ca 30 min.
Skär kakan i rutor direkt i formen.
Servera kakorna ljumna.