Rågknäcke från Dalarna
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Vetemjöl

6.0 

dl

Salt

2.0 

tsk

Kummin krossad

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rågknäcke från Dalarna

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 2968

GBR (GI) / port: 101

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 1369 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 6.0 dl 43%

Salt 2.0 tsk 0%

Kummin krossad 2.0 tsk 1%

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Stöt kummin i en mortel.
    Ljumma mjölken fingervarm (37ºC).
    Smula gästen i en stor bunke.
    Häll mjölken i bunken och rör om.
    Tillsätt mjöl, kummin och salt.
    Arbeta degen slät och fin.

  2. Rulla ut degen på mjölat bord till en längd och dela i 20 bitar. Forma varje bit till en bulle. Lägg över en duk och låt jäsa i 20 min. Sätt ugnen på 200ºC.

  3. Strö rågmjöl på bakbordet och kavla ut varje bulle, först med en slät kavel, sedan med en kruskavel på båda sidorna. Brödet skall vara ca 20 cm i diameter.

  4. Smöra lätt en ugnsplåt eller använd bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 9 min, tills brödet fått fin färg.

Kockens kommentar

1 sats ger 20 knäckebrödskakor. Förvara brödet torrt gärna i en brödburk. Brödet kan med fördel frysas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem