Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 3585

GBR (GI) / port: 105
Recept: 3585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Värm vatten, filmjölk och olja till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke, häll på lite av vätskan och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan och blanda ner salt, kummin, morötter, grahams- och vetemjöl.
- Arbeta degen smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i bitar och forma rundstycken.
- Lägg bröden på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30 minuter. Grädda dem sedan i ugnen på
225 grader i 10 minuter.
1 sats ger 15-20 bullar.