Morotsbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Anis hel

1.0 

tsk

Morot

2.0 

styck

Salt

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Morotsbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 3585

GBR (GI) / port: 105

Recept: 3585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 1824 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Anis hel 1.0 tsk 0%

Morot 2.0 styck 2%

Salt 2.0 tsk 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Värm vatten, filmjölk och olja till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke, häll på lite av vätskan och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan och blanda ner salt, kummin, morötter, grahams- och vetemjöl.

  2. Arbeta degen smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i bitar och forma rundstycken.

  3. Lägg bröden på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30 minuter. Grädda dem sedan i ugnen på
    225 grader i 10 minuter.

    1 sats ger 15-20 bullar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem