Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 4060

GBR (GI) / port: 74
Recept: 4060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 45 min )
- Värm vatten, olja och filmjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på lite vätska och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan.
- Stöt kummin, fänkål och anis i en mortel. Blanda ner kryddor, salt, solrosfrön och sirap. Rör om och tillsätt mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt degen stå och jäsa under bakduk i ca 30 min.
- Lägg ut degen på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i bitar. Lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa under duk till dubbel storlek i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kusarna med vatten och strö över solrosfrön. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min.
Kockens kommentar
En sats solroskusar ger ca 25 bitar.
Receptet ger 5 kusar per portion.