
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 3936

GBR (GI) / port: 349
Recept: 3936 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 20 min )
- Smält matfettet i en kastrull ch häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).
- Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek
(ca 30 min). - Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor rund kaka. Sporra ut trekanter (precis som tårtbitar) och rulla ihop till gifflar och lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen
på 250 grader i ca 8 min.
1 sats ger cirka 20 gifflar.