Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 3851

GBR (GI) / port: 276
Recept: 3851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 20 min )
- Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).
- Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 min).
- Forma dem till små bullar och klipp ett kryss. Jäs sedan under bakduk i ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen på 250 grader i ca 8 min.
1 sats ger 25-30 bullar.