Rosenbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Tillbehör:

 

Ägg

 

 

Vallmofrön

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rosenbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 3851

GBR (GI) / port: 276

Recept: 3851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 1446 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Ägg 0%

Vallmofrön 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).

  2. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 min).

  3. Forma dem till små bullar och klipp ett kryss. Jäs sedan under bakduk i ca 30 min.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen på 250 grader i ca 8 min.

    1 sats ger 25-30 bullar.

Kockens kommentar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem