Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 1
Recept: 626 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 10%
el. gräddfil 0%
Vinäger 1.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
Grovriv morot, grovhacka lök och blanda. - Rör samman yoghurt (gräddfil) med majonnäs och vinäger.
Smaka av med salt & peppar.
Häll dressingen över salladen och rör om. - Täck över och ställ kallt. Helst flera timmar, allra bäst över natten.
Servera.
Kockens kommentar
Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter. och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw. Se: Coleslaw Waldorf.