Vitkålssallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

el. gräddfil

 

 

Vinäger

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitkålssallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 1

Recept: 626 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 203 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 10%

el. gräddfil 0%

Vinäger 1.0 msk 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
    Grovriv morot, grovhacka lök och blanda.

  2. Rör samman yoghurt (gräddfil) med majonnäs och vinäger.
    Smaka av med salt & peppar.
    Häll dressingen över salladen och rör om.

  3. Täck över och ställ kallt. Helst flera timmar, allra bäst över natten.
    Servera.

Kockens kommentar

Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter. och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw. Se: Coleslaw Waldorf.

Passar till

Stekt & grillat griskött

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem