
Svensk Caesarsallad till maten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 0
Recept: 246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 15 min )
- Finns inte färdig dressing eller brödkrutonger, börja med att tillaga dessa tillbehör. Riv parmesan.
- Skölj och riv sallad i mindre bitar.
Lägg salladen i en skål, tillsätt parmesan och häll över dressingen strax före servering. Blanda väl. Lägg upp och garnera med gräslök.
Kockens kommentar
Rätten uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Såsen skall egentligen tillredas vid bordet, om det skall vara orginal. Gräslök ingår inte i originalreceptet.