Smörgåstårta med lax och räkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Dill

1.0 

knippe

Lax kallrökt skivad

6.0 

skivor

Räkor skalade

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smörgåstårta med lax och räkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 965

GBR (GI) / port: 20

Recept: 7721 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 422 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dill 1.0 knippe 0%

Lax kallrökt skivad 6.0 skivor 5%

Räkor skalade 150.0 gram 2%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala räkor. Mosa den kokta laxen och blanda med lite av crème fraichen.
    Skär formfranskan på längden.
    Skär bort brödkanterna.

  2. Bygg upp i olika lager enligt följande:

    Bröd
    Hovmästarsås
    Smör+skivad rökt lax
    Bröd
    Smör+ räkor
    Bröd
    Kokt lax+crème fraiche
    Bröd (nederst)

    Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp.

  3. Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Kläd in sidorna med hackad dill. Garnera med räkor och lax.

Kockens kommentar

Smörgåstårtor kan varieras i oändlighet efter tycke och smak. Smörgåstårtor är utmärkta till buffé. Förbered gärna tårtan dagen innan, men garnera i sista stund.

PASSAR TILL

Tårtbotten av formbröd

Tårta med rostbiff m.m.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem