Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 755

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3019 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen och täck en pajform med degen. Ställ in i ugnen tills pajskalet börjar att ta färg
(10-15 min). - Hacka under tiden grönsakerna i cm-stora tärningar (utom tomaterna). Skär tomaterna i tunna skivor. Fyll det förgräddade pajskalet med de hackade grönsakerna, häll över fetaostkuberna och dekorera med tomatskivor.
- Vispa ihop ägg, créme fraiche och kryddor i en skål. Häll över äggblandningen över pajen. Strö eventuellt över lite extra svartpeppar över tomaterna.
- Ställ in pajen i ugnen och grädda i ca 30 min. Strö över nyriven parmesanost när det är 10 min kvar av gräddning.