Grönsakspaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Garneringsalternativ:

 

Basilika

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönsakspaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 755

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3019 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 13%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 422 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Garneringsalternativ:

Basilika 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Blanda ingredienserna till pajdegen och täck en pajform med degen. Ställ in i ugnen tills pajskalet börjar att ta färg
    (10-15 min).

  2. Hacka under tiden grönsakerna i cm-stora tärningar (utom tomaterna). Skär tomaterna i tunna skivor. Fyll det förgräddade pajskalet med de hackade grönsakerna, häll över fetaostkuberna och dekorera med tomatskivor.

  3. Vispa ihop ägg, créme fraiche och kryddor i en skål. Häll över äggblandningen över pajen. Strö eventuellt över lite extra svartpeppar över tomaterna.

  4. Ställ in pajen i ugnen och grädda i ca 30 min. Strö över nyriven parmesanost när det är 10 min kvar av gräddning.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem