Daimtårta med marängbotten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Ant. bitar (8/tårta): 8

Så lagas maränger >

 

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Daimtårta med marängbotten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 371

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 28%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 89 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas maränger > Äts ej

Om tårtor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka eller mosa daimbitarna.
  2. Vispa grädden fast. Blanda med daimhacket. Spar en del av hacket till garnering.
  3. Bred daimgrädde på en marängbottten, lägg på nästa botten och mer grädde ovanpå. Klä in även sidorna med grädde. Jämna till tårtan med stekspade.
  4. Garnera med daimhack.

Kockens kommentar

Alternativ: Byt ut daimen mot annan krossbar konfektyr enligt egen smak, till exempel polkagris. Se film på alternativ Daimtårta på sida > Om tårtor.

Laga gärna egen marängtårtbotten. Se recept via länk nedan. Fransk marängbotten är lättast att tillaga, medan schweizisk är stabilare, blir inte lika lätt blöt som den franska av fuktiga ingredienser.

Hemmagjorda marängbottnar

Spröd marängbotten av fransk maräng

Fast marängbotten av schweizisk maräng

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem