
Daimtårta med marängbotten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 371

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 28%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas maränger > Äts ej
Om tårtor > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Finhacka eller mosa daimbitarna.
- Vispa grädden fast. Blanda med daimhacket. Spar en del av hacket till garnering.
- Bred daimgrädde på en marängbottten, lägg på nästa botten och mer grädde ovanpå. Klä in även sidorna med grädde. Jämna till tårtan med stekspade.
- Garnera med daimhack.
Kockens kommentar
Alternativ: Byt ut daimen mot annan krossbar konfektyr enligt egen smak, till exempel polkagris. Se film på alternativ Daimtårta på sida > Om tårtor.
Laga gärna egen marängtårtbotten. Se recept via länk nedan. Fransk marängbotten är lättast att tillaga, medan schweizisk är stabilare, blir inte lika lätt blöt som den franska av fuktiga ingredienser.