Rullerad laxpannkaka (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 203
            Kcal / portion: 125
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 3003 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 13%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Fyllning:
Lax kallrökt skivad 8.0 st stora 56%
Färskost pepparrot 150.0 gram 14%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Pannkakor: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Smält smör i panna och vispa ner i smeten. Låt helst smeten stå och dra i en timme.
 - Hetta upp en stekpanna med lite smör. 
(Pannan skall vara infettad första gången, därefter behöver den inte fettas in mer). Häll i ett tunt lager smet i pannan. Grädda tunna pannkakor. Låt dem kallna. - Laxrulle: Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor. Strö över finhackad dill. Rulla ihop tätt till en korv.
Lägg helst i kylskåpet i en timme. Ta ut och skär snittar. 
Kockens kommentar
Variera med olika slags lax, färskostar med mera enligt egen smak.
Alternativ
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)