Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 259
            Kcal / portion: 69
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
 - Riv parmesanost med rivjärn. Kärna ur och skär oliverna i bitar.
 - Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om. 
 - Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner detta i mjölblandningen. Rör om ordentligt.
 - Ställ ut små muffinsformar på bakplåt. Klicka ut smet i formarna med en tesked. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter, tills de blivit lätt brunaktiga.
 
Kockens kommentar
Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk