
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Riv parmesanost med rivjärn. Kärna ur och skär oliverna i bitar.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om.
- Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner detta i mjölblandningen. Rör om ordentligt.
- Ställ ut små muffinsformar på bakplåt. Klicka ut smet i formarna med en tesked. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter, tills de blivit lätt brunaktiga.
Kockens kommentar
Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk