
Renstek med ädelost och glöggfikon (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1204 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Renstek rökt 10.0 skivor 15%
Rostade nötter 0.5 dl 18%
t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter 0%
...
![]()
Skapat av
Markus Aujalay
Tillagning (20 min )
- Koka ner glöggen i en kastrull tills endast lite återstår (1/7-del av ursprungligt).
- Häll nötter i het torr stekpanna och rosta dem i ett par minuter. Rör om så att de inte svatbränns.
- Skär fikonen i klyftor. Blanda dem med den reducerade glöggen.
- Skär brödet i tunna skivor och rosta dem i brödrost.
- Mosa osten. Gör små ovala bollar av osten med två teskedar.
- Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötter.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.