
Stekt rockavinge med kapris och bakad mandelpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2386 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC. Hacka persilja.
- Koka upp vatten och skålla tomater (lägg 30 sekunder i kokande vatten). Kyl dem i kallt vatten och skala. Ta bort det mjuka innehållet och skär det fasta köttet i tärningar.
- Skölj och borsta potatisen ren. Skär den i bitar. Lägg dem i ugnsfast form. Salta, peppra och droppa över lite matolja. Baka i ugn cirka 15 minuter. Värm tallrikar i ugn.
- Hetta upp matolja i panna på medelhög värme. Salta fisken lätt och stek den några minuter på vardera sidan.
- Skysås: Tillsätt smör i pannan och bryn det lätt. Tillsätt kapris, persilja och tomat. Smaka av med worcestershiresås, citronjuice, salt och peppar.
Kockens kommentar
Rockor har platt kropp med stora bröstfenor (vingar) och lång svans. Vingarna används för att simma med och rörelsen liknar fåglars vingslag. Det är bröstfenorna (vingarna) som används till mat.
Hotad fiskart: Rockor är utrotningshotade och bör inte köpas eller konsumeras. Läs mer, klicka på > Hotade fiskarter.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)