Stekt rockavinge med kapris och bakad mandelpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Hotade fiskarter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt rockavinge med kapris och bakad mandelpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2386 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 427 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Hotade fiskarter > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Hacka persilja.
  2. Koka upp vatten och skålla tomater (lägg 30 sekunder i kokande vatten). Kyl dem i kallt vatten och skala. Ta bort det mjuka innehållet och skär det fasta köttet i tärningar.
  3. Skölj och borsta potatisen ren. Skär den i bitar. Lägg dem i ugnsfast form. Salta, peppra och droppa över lite matolja. Baka i ugn cirka 15 minuter. Värm tallrikar i ugn.
  4. Hetta upp matolja i panna på medelhög värme. Salta fisken lätt och stek den några minuter på vardera sidan.
  5. Skysås: Tillsätt smör i pannan och bryn det lätt. Tillsätt kapris, persilja och tomat. Smaka av med worcestershiresås, citron­juice, salt och peppar.

Kockens kommentar

Rockor har platt kropp med stora bröstfenor (vingar) och lång svans. Vingarna används för att simma med och rörelsen liknar fåglars vingslag. Det är bröstfenorna (vingarna) som används till mat.

Hotad fiskart: Rockor är utrotningshotade och bör inte köpas eller konsumeras. Läs mer, klicka på > Hotade fiskarter. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem