Kalmarlåda med skånsk potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Saltgurka

200.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalmarlåda med skånsk potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3012 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 486 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Saltgurka 200.0 gram 1%

Persilja till garnering 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Skånsk potatis: Skala potatis och skär i tärningar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl, torka av lätt i handduk vid behov. Skala och finhacka lök.
  2. Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn potatisen i gryta på medelhög värme och i rikligt med smör cirka 5 minuter. Rör om. Sänk värmen när potatisen fått färg och tillsätt hackad lök. Fräs löken några minuter.
  3. Slå upp potatislöken i en sil för fettavrinning (ej nödvändigt). Häll tillbaka i grytan.
  4. Tillsätt mjölk och grädde, upp till 2/3-delar av potatisen i grytan. Låt sjuda på svag värme tills lagom tjock konsistens och potatisen mjuknat (cirka 15 minuter). Rör om då och då, för att inte brännas vid. Smaka av med sky (koncentrerad oxfond), salt och peppar.
  5. Kött: Lammkotletter steks i (grill-)panna på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida. Skinka lättsteks hastigt (bräcks) på var sida.

Kockens kommentar

Kalmarlåda består av skånsk potatis och stekt kött, som kan vara lammkotletter, rökt skinka eller baconskivor. Serveras med saltgurka och garneras med persilja.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem