Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2384 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så reds soppa > Äts ej
Soppterrin > Äts ej
Om skaldjursbuljong > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala räkor. Lägg räkorna åt sidan.
- Lägg skalen i en stor stekkastrull. Tillsätt smör och fräs skalen ett par minuter. Skalen får ej brännas vid.
- Skala och hacka lök samt rotselleri. Lägg ner hacket i kastrullen. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och grädde. Låt småkoka i 20 minuter.
- Sila soppan ner i en rengjord kastrull. Rör ner maizena och tillsätt mjölk. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och kajenn.
- Häll upp i soppterrin (soppskål) eller i tallrikar. Tillsätt de skalade räkorna.
Kockens kommentar
Räkor skall tillsättas strax före servering. Får de koka med i soppan blir de sega. För detaljerad beskrivning hur man kokar räkbuljong se recept > Koka räkbuljong. Läs mer > Om skaldjursbuljong.