
Löjromstoast eller forellromstoast
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1081 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gräddfil 4.0 msk 8%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 48%
Bordssmör 40.0 gram 25%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala och finhacka lök.
- Rosta brödskivor. Skär av brödkanterna. Bred på smör om detta önskas.
- Fördela rommen på brödet. Toppa med gräddfil eller crème fraiche. Strö över hackad lök. Servera.
Kockens kommentar
Ett högklassigt alternativ till löjrom är den billigare forell-/laxrommen. Många är dock inte så fötjusta i den starkare fisksmaken denna rom har.