
Räktartelette (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mjölk 1.0 dl 4%
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Färdig tartelett 6.0 styck 36%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Tillred sås enligt förpackning med mjölk och vatten.
- Tärna fiskbullar. Skala räkor och skär i mindre bitar. Tillsätt detta och kajennpeppar till såsen. Spara några räkor till garnering.
- Straxt före servering: Häll upp såsen i tarteletter. Garnera med en räka. Servera genast.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)