Hemlagad kallfryst likörglasstårta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/tårta): 12

Så tilllagas glass >

 

 

Om glasstårtor >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad kallfryst likörglasstårta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 3

Recept: 5504 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 30%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 123 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så tilllagas glass > Äts ej

Om glasstårtor > Äts ej

Om glass > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Kräm: Vispa grädden fast. Vispa äggulor och socker luftigt. Vänd ner grädden i äggsmeten. Rör försiktigt om till jämn smet.
  2. I glassmaskin: Starta maskin och låt den bli kall. Häll smeten i glassbehållaren och låt arbeta till seg kräm. Tillsätt likör mot slutet av beredningen.
  3. Servera: Glassen kan serveras direkt men smälter fort på tallriken. För fastare glass ställs glassbunken i frysen ½-1 timme. Garnera med frukt eller vad som passar.
  4. Förvaring: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).

Utan glassmaskin:

  1. Blanda likören med äggkrämen innan grädden vänds ner.
  2. Klä en brödform eller skål med plastfilm och häll i smeten. Ställ in i frysen minst 3 timmar och rör om ofta i smeten under infrysningens första timmar.
  3. Servera: Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).

Kockens kommentar

För mindre fettrik glass, byt ut 1/3-del av grädden mot mjölk. Blandas med äggsmeten innan vispgrädden vänds ner.

Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.

Alternativ

Sjuden glass i glassmaskin

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem