Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 1
Recept: 949 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Ädelosten skall vara rumsvarm. Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 3 cm tjock.
- Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 minuter tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
- Krossa pepparkakor. Rulla ostrullen i smulorna. Skär rullen i små ”stubbar.
- Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)