
Cheddarpaj med vintersallad (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1898 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )
- Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i portionsformar. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt dem svalna något.
- Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.