Cheddarpaj med vintersallad (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

 

Tillbehör:

 

Pajform (~10 cm bred)

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cheddarpaj med vintersallad (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1898 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 15%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 69 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Pajform (~10 cm bred) 4.0 styck %

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )

  1. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i portionsformar. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt dem svalna något.
  6. Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem