Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 87
            Kcal / portion: 227
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 907 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skölj riset. Lägg i kastrull med vattnet och en klick smör. Låt småkoka under lock cirka 10 minuter tills vattnet kokat bort. Se till att det inte kokar torrt.
 - Tillsätt mjölk. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka under lock i cirka 15 minuter. Ta av från plattan och låt det svalna.
 - Sätt ugnen på 200°C.
 - Skala och riv morötter, samt riv muskot.
 - Blanda ner rivna morötter, socker, salt, vitpeppar, muskot ägg och grädde i riset. 
 - Smöra en ugnsäker form och häll i blandningen. Grädda i ugn cirka 45 minuter.
 
Kockens kommentar
Rätten kan ätas som ensamrätt eller som tillbehör till någon fisk- eller kötträtt. Passar som (lakto-ovo-)vegetarisk rätt, dvs en vegetarisk rätt som innehåller ägg och mjölkprodukter.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)