
Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1792 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis.
- Rensa och skiva svamp. Finhacka persilja. Riv ost. Skär fisken i halvstora bitar.
- Krutonger: Skär brödet i stora tärningar. Rosta brödtärningar vackert bruna i torr stekpanna på medelhög värme. Alternativt använd brödrost och skär i tärningar. Lägg åt sidan.
- Torrstek svampen tills all vätska försvunnit i pannan. Tillsätt matolja. Stek svampen cirka 5 minuter tills den fått färg. Lägg åt sidan.
- Tillsätt matfett och stek fisken i ca 3 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra.
- Tillsätt svampen, persilja och riven ost. Maten är klar när osten smält. Salta och peppra lätt. Lägg på krutonger.
Kockens kommentar
Alternativ
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)