
Mandarinkyckling på avokadobädd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 642

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2567 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Finhacka persilja. Öppna mandarinburken, häll bort spadet. Riv limeskal, blanda med pressad juice. Rensa bort skaft och vitt innanmäte ur chilifrukten och skär i små bitar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i cirka 5 minuter på var sida. Häll mot slutet på limejuice med skal.
- Avokadobädd: Skala och skiva avokado. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek persilja någon minut. Tillsätt avokado, mandarin och chili. Låt allt bli varmt. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Mandarin är en söt citrusfrukt som troligtvis fått sitt namn från det gamla västerländska benämningen på kinesiska ämbetsmän (mandarin), pga likheten med färgen på mandarinernas ämbetsdräkt.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel