Mandarinkyckling på avokadobädd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mandarinkyckling på avokadobädd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 642

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2567 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 475 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Finhacka persilja. Öppna mandarinburken, häll bort spadet. Riv limeskal, blanda med pressad juice.  Rensa bort skaft och vitt innanmäte ur chilifrukten och skär i små bitar.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna på medel­hög värme. Stek kycklingen i cirka 5 minuter på var sida. Häll mot slutet på limejuice med skal.
  4. Avokadobädd: Skala och skiva avokado. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek persilja någon minut. Tillsätt avokado, mandarin och chili. Låt allt bli varmt. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Mandarin är en söt citrusfrukt som troligtvis fått sitt namn från det gamla västerländska benämningen på kinesiska ämbetsmän (mandarin), pga likheten med färgen på mandarinernas ämbetsdräkt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem