
Vegetarisk irländsk soppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1688 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Häll vatten, fond, linser och matvete i en gryta. Låt koka i cirka 10 minuter.
- Skala och fintärna rotfrukterna. Tillsätt dem i soppan och låt koka i ytterligare 10 minuter.
- Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt den till soppan och koka 10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna ett gott mörkt bröd eller hårt bröd till soppan.
Kockens kommentar
Välj olika rotsaker efter tillgång.