
Enkel senapsgrädde till kött
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 0
Recept: 720 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 40%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vita såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (7 min )
- Vispa grädden hård.
- Smaka av med senap, socker och ättika enligt egen smak.
Kockens kommentar
Senapsgrädde är en variant på pepparrotsgrädde och används på samma sätt som tillbehör till kött e.d. Passar bra till julskinkan. Senapsgrädde kan sparas upp till en vecka i kylskåp.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)