Pumpapaj med pepparkaksbotten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pumpapaj med pepparkaksbotten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 5

Recept: 6175 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 304 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 12%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
    Smält smöret och mixa pepparkakorna i en matberedare. Tillsätt smöret och pressa ut deg i en stor pajform (eller i två mindre).

  2. Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll sedan i pumpasmeten i pajformen. Sätt in i ugnen och grädda i 45 min.
    Sänk värmen till 175 grader efter 15 min.

  3. Stäng av ugnen när pajen gräddat klart och låt den stå i ugnen med öppen lucka i ytterligare 20 min. Låt den sedan kallna.

  4. Vispa under tiden grädden tjock med en visp. Tillsätt eventuellt lite strösocker i den vispade grädden.

Kockens kommentar

Pajen kan med fördel stå över natten i kylskåp innan servering. Detta gör att pajen drar åt sig av de goda kryddorna, och blir saftigare. Pumpapuré på burk kan vara svårt att hitta i butik. Alt: Koka och mosa pumpa.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem