
Pumpapaj med pepparkaksbotten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 5
Recept: 6175 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och mixa pepparkakorna i en matberedare. Tillsätt smöret och pressa ut deg i en stor pajform (eller i två mindre). - Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll sedan i pumpasmeten i pajformen. Sätt in i ugnen och grädda i 45 min.
Sänk värmen till 175 grader efter 15 min. - Stäng av ugnen när pajen gräddat klart och låt den stå i ugnen med öppen lucka i ytterligare 20 min. Låt den sedan kallna.
- Vispa under tiden grädden tjock med en visp. Tillsätt eventuellt lite strösocker i den vispade grädden.
Kockens kommentar
Pajen kan med fördel stå över natten i kylskåp innan servering. Detta gör att pajen drar åt sig av de goda kryddorna, och blir saftigare. Pumpapuré på burk kan vara svårt att hitta i butik. Alt: Koka och mosa pumpa.