Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1344 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (55 min )
- Skala och grovhacka lök, finhacka vitlök. Dela pumpan i skarvarna och skär bort skal, trådar och kärnor. Skär i små bitar.
- Fräs löken i en stor kastrull på medellåg värme tills den blir glansig.
Tillsätt vitlök, timjan och pumpa.
Fräs ytterligare ca 5 min. Rör om. - Tillsätt vatten och fond/tärning.
Låt sjuda under lock ca 35 min. - Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav och tillsätt grädde och tomatpuré. Späd med vatten till önskad konsistens.Smaka av med salt. Låt koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan.
- Garnera med örtkrydda och svartpeppar. Servera gärna med ett gott bröd eller grissini till.
Kockens kommentar
Soppan är vackert gulorange och mild i smaken. Kan ätas kall, men bör då vara tunnare och gärna kryddstarkare.
Pumpa innehåller mycket vatten. Därför bör man begränsa vattenmängden vid tillagning och först senare späda till önskad konsistens.