Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 896

GBR (GI) / port: 21
Recept: 3584 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om:
Parasiter i kött > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Putsa köttet och skär i 2 cm tärningar. Skala morot och skär i halvtjocka skivor. Skala och skiva gul lök, riv vitlök.
- Blanchera: Lägg köttet i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp. Häll bort vattnet och tvätta köttet i rinnande vatten. Alternativt skumma av väl.
- Lägg tillbaka köttet i kastrull och täck med vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg på lock och låt småkoka cirka 1,5 timme tills köttet är mört. Salta och peppra.
- Tillaga pasta enligt förpackning.
- Sås: Skär getost i små bitar och blanda med grädde, buljong (från köttet) och kummin. Låt koka upp under omröring. Tillsätt spenatblad mot slutet.
- Ta upp köttet med hålslev och lägg i såsen.
Kockens kommentar
Hälsa: Vildsvin liksom annan fläskkött kan innehålla trikiner som kan ge en mycket obehaglig magsjukdom, trikinos (läs mer > Parasiter i kött). Kött som saluförs skall vara veterinärbesiktigat och fritt från trikiner. Är köttet inte besiktigat skall det hettas upp till minst 75ºC för att döda eventuella trikinerna.