Vildsvinsgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om:

 

Parasiter i kött >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vildsvinsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 896

GBR (GI) / port: 21

Recept: 3584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 690 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Läs om:

Parasiter i kött > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Putsa köttet och skär i 2 cm tärningar. Skala morot och skär i halvtjocka skivor. Skala och skiva gul lök, riv vitlök.
  2. Blanchera: Lägg köttet i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp. Häll bort vattnet och tvätta köttet i rinnande vatten. Alternativt skumma av väl.
  3. Lägg tillbaka köttet i kastrull och täck med vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg på lock och låt småkoka cirka 1,5 timme tills köttet är mört. Salta och peppra.
  4. Tillaga pasta enligt förpackning.
  5. Sås: Skär getost i små bitar och blanda med grädde, buljong (från köttet) och kummin. Låt koka upp under omröring. Tillsätt spenatblad mot slutet.
  6. Ta upp köttet med hålslev och lägg i såsen.

Kockens kommentar

Hälsa: Vildsvin liksom annan fläskkött kan innehålla trikiner som kan ge en mycket obehaglig magsjukdom, trikinos (läs mer > Parasiter i kött). Kött som saluförs skall vara veterinärbesiktigat och fritt från trikiner. Är köttet inte besiktigat skall det hettas upp till minst 75ºC för att döda eventuella trikinerna.

Passar till

Kokt ris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem