Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Timjan torkad

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1059 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 498 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja till stekning 1.0 msk 11%

Timjan torkad 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och skär lök i klyftor.
    Skala och skiva morötter.
    Skala och tärna palsternacka.
    Skala och tärna sötpotatis.
    Putsa lammfilén fri från senor.
    Klappa in salt, peppar och timjan på köttet.
  2. Hetta upp olivolja i stekkastrull på medelhög värme. Tillsätt alla grönsaker. Stek 4-5 minuter. Rör om några gånger.
  3. Tillsätt vatten+fond, salta och peppra. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra ca 5 minuter.
  4. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om. Sänk värmen och efterstek 5-10 min under lock. Ta ur och låt vila i 10 minuter.
  5. Häll upp grönsakerna i tallrikar. Skär köttet i skivor och lägg över.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem