
Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1059 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och skär lök i klyftor.
Skala och skiva morötter.
Skala och tärna palsternacka.
Skala och tärna sötpotatis.
Putsa lammfilén fri från senor.
Klappa in salt, peppar och timjan på köttet. - Hetta upp olivolja i stekkastrull på medelhög värme. Tillsätt alla grönsaker. Stek 4-5 minuter. Rör om några gånger.
- Tillsätt vatten+fond, salta och peppra. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra ca 5 minuter.
- Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om. Sänk värmen och efterstek 5-10 min under lock. Ta ur och låt vila i 10 minuter.
- Häll upp grönsakerna i tallrikar. Skär köttet i skivor och lägg över.