Gammaldags pannbiff
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 148
            Kcal / portion: 722
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 2888 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Blanda ströbröd med vichyvatten i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter.
 - Blanda ner i bunken köttfärs, mjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Forma runda, tillplattade biffar.
 - Skala och koka potatis i lättsalltat vatten.
 - Skala och skiva lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek löken mjuk och lätt bränd, i cirka 10 minuter. Lägg åt sidan.
 - Tillsätt mer matfett i pannan och stek biffarna på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Lägg på löken mot slutet så att den blir varm.
 - Deglasera (vispa ur) pannan med lite hett vatten eller buljong. Häll detta över de färdiga biffarna.
 - Mosa potatisen med en stor klick smör. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.