Havspenne med lax och parmaskinka
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 162
            Kcal / portion: 625
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 2499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
 - Bräck (stek hastigt) skinkan i lite matfett i en panna på medelhög värme.
 - Ta bort skinn från laxen och skär den i portionsbitar. Stek laxen hastigt i lite matfett cirka 3 minuter på var sida. Ta av pannan från plattan.
 - Skala räkor. Halvera tomater. Riv ost.
 - Häll av pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen. Vänd ner ost, tomater och puré. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
 - Lägg upp pastan i tallrikar. Lägg på lax och skinka. Toppa med en klick crème fraiche. Garnera med timjan.