
Syltad rambutan med jordgubbhonung
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 3
Recept: 273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rambutan i söt lag konserv 200.0 gram 36%
Honung flytande 1.0 msk 26%
Sesamfrön 2.0 msk 38%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (5 min )
- Häll bort spadet och skölj gärna rambutanen i kallt vatten för att få bort sockerlagen.
- Ringla över lite honung.
- Strö rikligt med sesamfrön över.
Kockens kommentar
En superenkel mycket söt efterrätt. Kan man acceptera ännu mer socker kan man ta med lite spad från burken. Rambutan är en liten exotisk frukt, en "hårig litchi". Klicka på ingrediensen för mer info.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)