Pot stickers - kinesiska färsknyten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 20

Om vårrulledeg >

 

 

Om dippsåser >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pot stickers - kinesiska färsknyten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2008 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 22%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 35 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vårrulledeg > Äts ej

Om dippsåser > %

Om sötsura såser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Mixa  i en matberedare alla ingredienser utom vårrulledegen till fin smet (färs, svamp, salladslök, bambuskott, ingefära, soja, sesamolja, salt och maizena).
  2. Lägg en sked smet på varje vårrulledeg. Vik över den ena degkanten till en 3-kant.Tryck ihop kanten med en gaffel e.d.
  3. Koka upp vatten och (ång-)koka knytena i 3 minuter. Låt rinna av väl.
  4. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med jordnötsolja. När oljan är het, stek knytena ett par minuter på var sida tills de fått lite brun färg.
  5. Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.

Kockens kommentar

Varning för att blöta knyten sprätter hett fett när de steks. Ett alternativt sätt att ångkoka knytena är att tillsätta lite vatten i wokpannan och lägga på locket några minuter, för att sedan ta bort locket och koka torrt. Utan ångkokning fastnar knytena i pannan.

Pot stickers är asiatiska dumplings, vanligtvis stekta i olja, som äts med pinnar. Läs mer > Om asiatiska dumplings.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem