
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2008 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 22%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Mixa i en matberedare alla ingredienser utom vårrulledegen till fin smet (färs, svamp, salladslök, bambuskott, ingefära, soja, sesamolja, salt och maizena).
- Lägg en sked smet på varje vårrulledeg. Vik över den ena degkanten till en 3-kant.Tryck ihop kanten med en gaffel e.d.
- Koka upp vatten och (ång-)koka knytena i 3 minuter. Låt rinna av väl.
- Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med jordnötsolja. När oljan är het, stek knytena ett par minuter på var sida tills de fått lite brun färg.
- Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.
Kockens kommentar
Varning för att blöta knyten sprätter hett fett när de steks. Ett alternativt sätt att ångkoka knytena är att tillsätta lite vatten i wokpannan och lägga på locket några minuter, för att sedan ta bort locket och koka torrt. Utan ångkokning fastnar knytena i pannan.
Pot stickers är asiatiska dumplings, vanligtvis stekta i olja, som äts med pinnar. Läs mer > Om asiatiska dumplings.