Mongolsk marinerad lammytterfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mongolsk marinerad lammytterfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 463 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lammfilé > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 2 tim 30 min )

  1. Skär köttet i tunna skivor.
  2. Marinera: Vispa upp ägg med en gaffel i en stor bunke.Tillsätt soja, socker, salt, bakpulver och maizena. Lägg i köttet och blanda väl. Låt marinera 2-3 timmar i rumstemperatur.
  3. Tillbehör: Koka ris enligt förpackning.
  4. Skala och skär gul lök i klyftor. Skala och finhacka vitlök. Ansa och skiva salladslök.
  5. Woka: Hetta upp en (wok-)panna med jordnötsolja på hög värme. När pannan är het tillsätts gul lök som steks under omrörning 1-2 minuter utan att svartbränna. Tag ur. Bryn köttet någon minuter. Lägg tillbaka löken och tillsätt vitlök. Stek kort stund under omrörning.
  6. Sås: Blanda såsingredienserna och häll ner i woken. Blanda väl och låt allt bli varmt.
  7. Lägg upp och garnera med rå salladslök.

Kockens kommentar

Mongolerna är kända för att laga goda, möra kötträtter. Mongoliet är en stat i inre Asien mellan Ryska Federationen i norr och Kina i söder, med 2,6 miljoner invånare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem