
Mongolsk marinerad lammytterfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2537 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 2 tim 30 min )
- Skär köttet i tunna skivor.
- Marinera: Vispa upp ägg med en gaffel i en stor bunke.Tillsätt soja, socker, salt, bakpulver och maizena. Lägg i köttet och blanda väl. Låt marinera 2-3 timmar i rumstemperatur.
- Tillbehör: Koka ris enligt förpackning.
- Skala och skär gul lök i klyftor. Skala och finhacka vitlök. Ansa och skiva salladslök.
- Woka: Hetta upp en (wok-)panna med jordnötsolja på hög värme. När pannan är het tillsätts gul lök som steks under omrörning 1-2 minuter utan att svartbränna. Tag ur. Bryn köttet någon minuter. Lägg tillbaka löken och tillsätt vitlök. Stek kort stund under omrörning.
- Sås: Blanda såsingredienserna och häll ner i woken. Blanda väl och låt allt bli varmt.
- Lägg upp och garnera med rå salladslök.
Kockens kommentar
Mongolerna är kända för att laga goda, möra kötträtter. Mongoliet är en stat i inre Asien mellan Ryska Federationen i norr och Kina i söder, med 2,6 miljoner invånare.