
Suan ta tang - sötsur kinesisk köttsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 204

GBR (GI) / port: 0
Recept: 815 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ägg 1.0 styck 8%
Tofu sojabönost 100.0 gram 9%
Sesamolja 2.0 msk 28%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Värm i en stor kastrull vatten, fond, soja och risvinäger.
- Skiva fläskfilén på längden i stavar. Skiva svamp och bambuskott. Tillsätt detta i kastrullen och låt koka upp.
- Hacka persilja och skiva den gröna delen av salladslök. Rör ut arrowrot med lite vatten i en kopp. Tillsätt ingredienserna och vitpeppar i kastrullen. Låt koka upp.
- Vispa upp äggulan med vitan i en kopp och vispa ner lite i taget i soppan. Skiva tofu och tillsätt i grytan med sesamolja. Låt allt bli varmt.
Kockens kommentar
Shiitake är en japansk/kinesisk svamp som har odlats i flera hundratals år i Asien. Odlas idag även i Kirunas gruvgångar. Shiitake är en i Sverige dyr svamp. Välj alternativt skogschampinjoner.