Suan ta tang - sötsur kinesisk köttsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

1.0 

styck

Tofu sojabönost

100.0 

gram

Sesamolja

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Suan ta tang - sötsur kinesisk köttsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 204

GBR (GI) / port: 0

Recept: 815 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 329 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ägg 1.0 styck 8%

Tofu sojabönost 100.0 gram 9%

Sesamolja 2.0 msk 28%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Värm i en stor kastrull vatten, fond, soja och risvinäger. 
  2. Skiva fläskfilén på längden i stavar. Skiva svamp och bambuskott. Tillsätt detta i kastrullen och låt koka upp.
  3. Hacka persilja och skiva den gröna delen av salladslök. Rör ut arrowrot med lite vatten i en kopp. Tillsätt ingredienserna och vitpeppar i kastrullen. Låt koka upp.
  4. Vispa upp äggulan med vitan i en kopp och vispa ner lite i taget i soppan. Skiva tofu och tillsätt i grytan med sesamolja. Låt allt bli varmt.

Kockens kommentar

Shiitake är en japansk/kinesisk svamp som har odlats i flera hundratals år i Asien. Odlas idag även i Kirunas gruv­gångar. Shiitake är en i Sverige dyr svamp. Välj alternativt skogschampinjoner.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem