Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka makaroner enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i såll.
- Ansa paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte) och skär i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och tärna. Skär köttet i tärningar.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Tillsätt kött, paprika, lök, morot. Stek ett par minuter. Rör om.
- Tillsätt fond+vatten och eventuell portvin. Höj temperaturen och låt koka i 3-4 minuter tills vätskan tjocknat.
- Blanda pasta med kött och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Rätten görs lämpligen av restmat. För att få mer karaktär på smaken kan hälften av vattnet och den koncentrerade fonden bytas ut mot portvin.