
Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2769 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas älgkött > Äts ej
Så pannsteks biff > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Aromsmör: Bered aromsmöret i förväg. Rumstemperera smör. Krossa enbär och finhacka mynta. Blanda smör, enbär, mynta och gin. Rulla till stav i folie och lägg i frysen tills den hårdnat (30-60 minuter).
- Skala och skiva lök. Skala potatisen och tärna smått (max 1x1 cm).
- Lök: Fräs löken mjuk och glansig i panna med smör några minuter. Häll på lite vatten och låt puttra tills vattnet kokat bort.
- Biff: Hetta upp matfett i stekpanna på högsta värme och bryn köttet på båda sidor. Sänk värmen och efterstek. Stek biffarna lika länge på var sida som biffen är tjock. Vänd ofta. Salta och peppra. Låt köttet vila en stund.
- Potatis: Hetta upp smör i stekpanna på högsta värme och stek potatisen ljusbrun och lätt knaprig i cirka 10 minuter. Rör om/vänd ofta. Låt rinna av på hushållspapper kort stund.