Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2769 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 381 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Så pannsteks biff > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Aromsmör: Bered aromsmöret i förväg. Rumstemperera smör. Krossa enbär och finhacka mynta. Blanda smör, enbär, mynta och gin. Rulla till stav i folie och lägg i frysen tills den hårdnat (30-60 minuter).
  2. Skala och skiva lök. Skala potatisen och tärna smått (max 1x1 cm).
  3. Lök: Fräs löken mjuk och glansig i panna med smör några minuter. Häll på lite vatten och låt puttra tills vattnet kokat bort.
  4. Biff: Hetta upp matfett i stekpanna på högsta värme och bryn köttet på båda sidor. Sänk värmen och efterstek. Stek biffarna lika länge på var sida som biffen är tjock. Vänd ofta. Salta och peppra. Låt köttet vila en stund.
  5. Potatis: Hetta upp smör i stekpanna på högsta värme och stek potatisen ljusbrun och lätt knaprig i cirka 10 minuter. Rör om/vänd ofta. Låt rinna av på hushållspapper kort stund.

Kockens kommentar

Biff, potatis och lök tar ungefär lika lång tid att tillaga och bör ske samtidigt så att allt är varmt vid serveringen. Viktigast är att potatisen är varm.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem