
Viltburgare med lingonketchup
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala och skiva lök. Skiva tomater. Ansa och tvätta sallat. Krossa enbären och blanda med ketchup, lingon och gin. Forma färsen till burgare, gärna med hjälp av en matring.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra. Salta och peppra.
- Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor. Lägg på hamburgaren och toppa med lingonketchup.
Kockens kommentar
För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs. Lingonketchup är en smakrik, sötsur sås vilket passar bra till viltkött. Välj alternativt någon annan kryddstark sås. Gin ger extra enbärssmak (kan utelämnas).