Wokad kyckling med cashewnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om wokning >

 

 

Så wokas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wokad kyckling med cashewnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 628

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2511 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 402 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om wokning > Äts ej

Så wokas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Koka ris enligt förpackning.
  2. Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
  3. Hetta upp en (wok-)panna på hög värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
  4. Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt steka i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek ett par minuter Rör om.
  5. Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytter­ligare några minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda. Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem