
Wokad kyckling med cashewnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 628

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2511 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om wokning > Äts ej
Så wokas kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Koka ris enligt förpackning.
- Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
- Hetta upp en (wok-)panna på hög värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
- Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt steka i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek ett par minuter Rör om.
- Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytterligare några minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda. Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel